Het mooie aan mensen is dat we creatieve wezens zijn. Creativiteit is het vermogen om dingen te verbinden, om nieuwe mogelijkheden en kansen voor je zien en om dingen vanuit verschillende perspectieven te bekijken.

Dankzij neurowetenschap weten we nu dat we uit ons ‘cirkel-denken’ moet komen voor we écht creativiteit kunnen laten zien. Dat kan iedereen leren. Manage your mind.

Misschien ken je momenten van flow? In flow draaien we de volumeknop van de neo-cortex naar beneden. Dat is het deel van ons analytisch brein dat de functie heeft om alles wat we waarnemen te ‘editen’ of in een ‘goed-fout schema’ te plaatsen. Deze functie is handig, maar niet altijd en zeker niet als je wil veranderen, vernieuwen.

Foto by: Leliedesign

Daarvoor moeten we een ander deel van ons brein aanspreken. Dat is de prefrontale cortex en deze is in staat om verbindingen te maken die we niet via lineair denken zouden kunnen bereiken. Er grijpen dingen in elkaar en dat levert een EUREKA momentje op…of een lekkere werkflow… Je vergeet de tijd en gaat even helemaal op in wat je aan het doen bent.

Creativiteit heeft daarom ook met ‘loslaten’ te maken. Loslaten van je eigen cirkel-denken en loslaten van controle op het eindresultaat.

We hebben allemaal het vermogen om te creëren! Je kunt je niet verschuilen achter de overtuiging dat je niet creatief bent en nooit bent geweest. Die overtuiging gaat je inderdaad niet helpen. Wat je wel kan doen is je creatieve brein onder het stof vandaan halen en deze bewust gaan aanspreken. Manage your mind!

 

Hoe?

Omdat het creatieve brein nauw samenwerkt met je hart kun je beginnen bij het bewust worden van al die dingen die je hart aanspreken. Wat geeft je energie? Welke dingen doe jij die ervoor zorgen dat je de tijd vergeet? Wat doe je het liefst voor een ander? Wat doe je het liefst voor jezelf?

Je kunt dit ook in gesprek met medewerkers, collega’s doen door de juiste vragen te stellen, oprecht geïnteresseerd te zijn (positief nieuwsgierig) en door de tijd te nemen om het hart mee te laten praten. Dat betekent dat je niet vooraf al voorsorteert op een bepaalde uitkomst, maar dat je open in een gesprek stapt. Dat wil niet zeggen dat je geen persoonlijk doel mag hebben, maar die moet je tijdens een gesprek even parkeren om ook écht te kunnen luisteren naar de input van een ander. Dat is geen persoonlijk deficit, dan is gewoon je brein efficiënt gebruiken.

 

Wil je deze skills ontwikkelen? Neem dan contact op met Team ANDARE

Sandra Niezink | T +31 6 17178486 I sandra@andare.nl

 

Lees ook onze andere blogs, klik hier >