Paardenkracht

Het paard als coach

Een paard is een uitzonderlijk sensitief dier en reageert direct op onze gemoedstoestand. Zelfs wanneer we ons daar niet van bewust zijn. De aanwezigheid van een paard tijdens een coachsessie zorgt er vaak voor dat we veel sneller inzicht krijgen op vraagstukken die worden ingebracht. Samen met het paard komen we dus nog sneller tot de kern. Paardenkracht noemen we dat. Wel zo efficiënt toch?

Hoe werkt het?

Het paard leeft al 65 miljoen jaar op aarde. Dat zegt veel over zijn aanpassingsvermogen en zijn vermogen tot overleven. Toen deze dieren nog in het wild leefden op de open vlaktes van de steppen moesten zij de vijand al van een grote afstand zien aankomen. Daarbij moesten zij elkaar ‘discreet’ waarschuwen, om zichzelf niet direct te verraden en 100% op elkaar kunnen vertrouwen.

De eigenschappen die het paard zich daarmee eigen heeft gemaakt, gebruikt het dier vandaag de dag nog steeds. Zodra er een nieuw lid in de kudde komt, (oftewel u stapt voor een sessie met uw vraag bij een paard in de bak) zal het paard direct scannen welke overlevingskansen hij met u als nieuw lid van de kudde heeft. Kan hij u 100% vertrouwen? Uw lichaamstaal en -houding geven een paard erg veel informatie (discrete communicatie) waar hij direct op zal reageren.

Door zijn geschiedenis en het feit dat het een vluchtdier is, registreert het paard veel meer dan wij mensen van elkaar kunnen zien. Een paard is niet voor de gek te houden door ander gedrag te veinzen. De reactie welke het paard heeft op de persoon die nieuw in de kudde komt, is een reactie op de werkelijke gemoedstoestand van die persoon. Een paardencoach ‘leest’ en vertaalt de reactie van het paard richting de deelnemer. Op deze manier biedt het paard hulp tijdens een paardencoachsessie.

Wanneer zetten we paardencoaching in?

Paardencoaching kan zowel op individueel niveau als op teamniveau worden toegepast. Vraagstukken die tijdens een coachsessie worden ingebracht kunnen gaan over:

De organisatie, bijvoorbeeld;
– Hoe komt het dat er bij ons een groot verloop is van werknemers?
– Steeds wanneer we een verandering willen doorvoeren, lijkt het te stagneren. Wat kunnen we hieraan doen?

Het team. bijvoorbeeld;
– Er is voldoende teamspirit, maar we bereiken niet wat we graag willen. Hoe kan dit
– Hoe kan ik het teamgevoel versterken?

Uw eigen rol binnen de organisatie, bijvoorbeeld;
– Als leidinggevende van de afdeling wil ik graag het beleid doorvoeren. Maar de teamleden houden dit tegen. Hoe kan ik daar verandering in brengen?
– Ik vind het lastig om met veranderingen om te gaan. Wat kan ik daar aan doen?

Goed om te weten

Paardencoaching vindt plaats op locatie. We maken gebruik van meerdere locaties in het land. Daardoor is er vaak een locatie bij u in de buurt beschikbaar.
U hoeft bij ons geen opdrachten uit te voeren met het paard. Ook wanneer u niet gewend bent met paarden om te gaan, kunt u bij ons veilig een coachsessie volgen.
Wij werken met gediplomeerde paardencoaches met veel kennis over het paard. Zij zorgen te allen tijde voor een veilige omgeving.

Nieuwsgierig?

Vul ons contactformulier in of neem direct contact met ons op: 038 – 4771110
Wij leggen u graag alles uit over Paardenkracht. Inclusief de mogelijkheden, locaties en prijzen. Voordat wij een paardencoachsessie inplannen, zullen wij eerst een oriënterend gesprek aangaan.